Wednesday, 28 December 2011

ble Mr Syahmi Sibudakbusuk dah sembuh ^_^

Alhamdulillah syukur kehadrat Illahi kerana telah makbulkan doa hambaMu ini serta kawan2 yang laen...adik kte da smbuh...hanya Allah yang tau betapa gumbira ati kte ble tau adk da bole kuar wad...die da ok...selama 4 ari die kt wad akhirnye kuar gak...tp kte da kne blk muar da...ble adk kte tau kte nk blk die kta "nk antr akk blk la"...ok sgt terharu disitu...p apakan daya bnyk kne settle sblm die dschrge wad...so x smpt die nk antr kte kew muar...yew r...kte kne blk cpt sblm kol 7pm...rollcall la kta kn...da nasib klu klej cmni...mmg trseksa btol...skunk mmg sgt999 rndu pd Mr Syahmi Sibudakbusuk...T-T


SEKIAN TERIMA KASIH...^_^v

Monday, 26 December 2011

ble Mr Syahmi Sibudakbusuk demam

 
ni tym Mr Syahmi Sibudakbusuk kt umah
sedey ble tgk adk kte cmni,,,tbe plk die demam,,,mmg x tdo mlm jg die,,,,smpi kol 3 pg dmam adk stil x kbah2 mama pown kta nk bw spital,,,,so kami (mama,kte,abg n syamil) pown pegi spital la kt emergency,,,ms kt cna ley plk die muntah,,,tkjut ktorng,,,,n dt tym mmg sgt kcian kt adk,,,,

Mr Abang Superman

  Mr Syahmi Sibudakbusuk xmo tnjuk mke(no gliran jew nmpk)   


 tym ni mmg lme gak tngu no nk smpi,,,dlm2 tngu2 ley plk die da kebah ckit dmam nye,,,ble da smpi no gliran nye adk pown msk ngn mama,,,x lme ps2 mama kuar n g amek krusi roda,,,aikkk,,,,npe plk ni??ghupe2 nye die kne xray kt prot die,,,doc kta de smething kt prot die,,,mmg rse kras gle r,,,ps2 bw r g xray,,,ble doc tgk xray die kta kt prot adkk mmg bnyak taik dlm 2,,,pergghh,,,gle x???klu rse mmg agk bsar gak taik die 2,,,hahaha,,, #maap bg spe2 y tgh mkn tu,,,,x slera kunk,,,,so die kne dimsk kn ke wad bg rwtan strusnye,,,
  
mama syg da pnt n ngntok(cian mama)
kne psg branula--->sib bek x nges trok ble kne psg,,,

mke da abg da ngntok

alololo,,,,cian nye adk

ble sowh tdo tros die lelap,,,
 mse ni plk da kol 5 pg klu x slap,,,mmg kte rse ngntok da tym ni,,,ps2 mama sowh stay ngn adk coz mama nk amek brg adk,,,kte pown dok la ngn adk,,,rse cm nk nges jew ble tgk adk cmni,,,mle2 adk didiagnos appendicitis--->ps2 doc pkar(kte x ske die) diagnos chronic constipation,,,x sngka plk smpi chronic,,,p klu bsed on die nye hstory adk kte ni mmg ssh nk brak,,,

tym ni papa ngh pning2-->cian papa


arini kte jg die dr kol 11pm til 9 am,,,mse tkar syif jaga ngn mama adk ngh tdo,,,ble mama da pegi adk pown bgn n tnye mn mama,,,berkali2 die tnye "mama mn,,nk mama",,,tym ni x tau la npe kte rse sedey sgt,,,mata mmg da btakong,,,p wt lwak ngn adk spy die x nmpk kte nges,,,xtau r npe demam adk kte ni x kebah2,,,sme de coz constipation die or laen,,,nth la,,,p hope dat adk kte cpt smboh,,,x smpi ati plk nk tnglkan die,,,rabu ni da kne blk Muar,,,rse cm mmg x nk blk,,,nk dok cni ag,,,tkt nk tnglkan adk,,,klu die da baek br la rse tnang ckit,,,ni dmam pown stil x abes,,,haiiissshh,,,

p/s:doakn la adk kte cpt smboh yup,,,smoga doa anda diiringi dengan kebaikan,,,aminnn,,,,


SEKIAN TERIMA KASIH,,,^-^v

Friday, 23 December 2011

ble si pervert tak tahu malu--->mmg tak guna

haiiiiiissssshhhh,,,,,,,gram btol la ble pk bnde ni,,,knpe r pompuan slalu jd mngsa si PERVERT ni,,,klu bole la nk jew hapuskan si PERVERT x guna ni,,,npe kte nk cte psl ni??coz kte penah kne,,,pergghhh,,,mmg sgt x tahu malu golongan ini,,,

org tua pown pervert tau,,,
ok,,,cmne plk kte kne ni??mmg sgt tkjut beruk gile ble seorang pak cik tua nth dr mn dtg dok sntuh kte dr blkng,,,,Ya Allah mmg kte terkesima sebentar,,,bia btol pak cik ni,,,mmg dlm ati nk jew bg penumbok azimat kte kt die,,,p apakan daya die tu kan da tua,,,nk melenting kt dpn die kunk maunye die dpt skit jntung,,,so dpt bg gmba ni jew r bg penumbok kt dia--->hahaha,,

penumbok cmni pown bole kowt

sooooo,,,,,dengan itu cmne nk wt si PERVERT y x tau malu,,x guna ni insaf--->kte pikirkan sejenak,,,




  • ble korang kt crowded---->korang amek tgan y die raba tu then ckap 'die meraba saya'               (mesti si pervert tu rasa malu n kne hentam pnye ngn org2 kt c2,,,hahaha jahat x??)
  • kalau bole terus jew cakap depan die 'wei ko x tau malu kew nk raba2 org'--->bia sme org y de kt c2 pndg kt die(mst die malu pnye)--->bnde tu la y kte x wt
  • kalu korang pndai karate kew taekwando kew sudoku kew(eh termasuk game ni plk)--->terajang jew die tu,,,die ingt kte ni insan yang lemah,,,,
  • klu korang de spray cili--->terus jew sembur kt mata die pstu gigit tangan die(padan muka,,,hahaha)
  • ok itu sahaja yang kte dapat pikir--->tau pew de kt New Delhi de kelas bagi elak lelaki si PERVERT ni,,,dekat sini

SEKIAN TERIMA KASIH,,,,^-^v

p/s :kte hanya ingin berkongsi supaya kte sme(wanita-wanita diluar sana dapat elak dari bnde ni berlaku)






ble kami bersama lagi

ok,,,,kte sgt hapy rini coz dpt kuar sme2 ngn my very lobely siblings Mr Abang Superman,,Cik Syakirawikiwiki,,Mr Syamil Sibudakperasan,,Mr Syahmi Sibudakbusuk,,,akhirnye kami together kuar stlh lme x kuar,,,yew r Mr Abang Superman n Cik Syakirawikiwiki g blja,,,kte plk dok cuti kt umah...mn nk jmpe kn,,,,so ble sme da cti pew ag,,,,kami pown melaksanakan tugas kami ke Jaya Jusco baru tu,,,hehehehe,,,,as i said b4(ceeewahhh speaking plk), kami mmg ske dok gmbo2 ni,,,wlupown x de kamera y canggih2,,,kami cme de Enche henpon cikai--->abg pnye(hahaha),,,inilah hasilnye(x de mse r nk edit2 ni,,,x edit pown stil cntik,,,,,hahhahaha)


wit my Mr Abang Superman
sje jew dok pngil die superman coz mke die cmclark kent a.k.a superman--->seyesly,,,klu x cye cbe compare,,,(de r ckit kn2)
da gila2 crazy siblings
pic ni plk--->kami berempat jew coz adk kte  Cik Syakirawikiwiki tukang angkat gmbo,,,dan anda bole nmpk disitu Mr Syamil Sibudakperasan nk sme tngi sme kte--->arggghhh xley trima ni,,,tp xpew,,,nmpk kte cm muda dr die r,,,,hik999




kami mmg sntiasa begitu

sblm nk msk ke Jaya Jusco


Mr Abang Superman--->berdiri tegak

Mr Abang Superman wit Mr Syahmi Sibudakbusuk
SEKIAN TERIMA KASIH,,,^-^v






Wednesday, 21 December 2011

ble kamus cinta blom terbuka

alololo,,,sweet nye mrka,,,,

kte pown x tau npe kamus cinta kte lom ag terbuka utk sesape pown,,,,hahahaha(jiwang karat),,,,mmg btol pown,,,,npe kte x bsdia ag???sbb pew???

  • lom bersedia terima komitmen utk bercinta ag,,(x tau r npe,,hehehe)
  • masih blom jmpe si dia y sesuai ag,,(ssh nk dpt ni)
  • x de org nk,,(hahaha,,,,tpu jew)--->de org nk p x trima(pdn mke kte)
  • tkt tgk org kapel mostly bergaduh,,(kte x ske gado2 ni)
  • ssh nk trima lelaki---->takut dikecewakan,,(kecewa itu sakit)
  • adkah kte dpt kcapi kebahagian??


hnya seorng sahaja(tu jew mmpu)
SEKIAN TERIMA KASIH,,,^-^v



Monday, 19 December 2011

ble mimpi orang minta kawen

hahahahahha,,,,,cmne la mimpi owg mnx kawen bole menjelma plk,,,,,rse lawak pown de,,,,npe la mimpi tu ley menjelma????jeng999.....ade tnda2 nk kawen kew????hahaha....sgt perasan la SYAFIQA ni,,,,klu btol ape salahnye kan??da dpt seru ILLAHI,,,,(blja x abes nk kaweN,,,,ish999),,,,,tp tu la idaman setiap wanita kn???insyaAllah jodoh akn smpi pnye,,,,,,AMINNNNNNN,,,,,^-^v


such a cute wedding card,,,,kia,,kia,,(dok edit ckit)

 

SEKIAN SAHAJA,,,TEIMA KASIH,,,^-^V

ble mereka da rindu

 hahahahaha,,,spe y rndu???ni y nk cte ni,,,,,kn kte br abes practical kt Poliklinik Peringgit,,,,kami kt cna mmg plg happening r,,,,da jd cm fmily,,,x de nye nk formal,,,,nk dijadikan cerita td kte br jew blk Poliklinik Perinngit,,,,nk antar brg utk SN Ann,,,p dlm2 nk antar pown skali nk jmpe mrka skali,,,,hehehe,,,,wndu gle kt diowng,,,p kbnyakan  mrka x de kt cna,,,de y cti,,,lgi stu ingt nk jmpe skli si abang comei(hahahaha,,,,Enche' Ayen),,,p x jmpe plk die,,,,mlu nk jmpe,,,die kt blik lain,,,,kuang999,,,n tau pew,,,en pemandu kat c2 kta die sgt rndu kt ktorng berlima,,,oooooo,,,,sgt terharu,,,,,mrka rndu kt kami,,,,,,huhuhu



wit en hairuzi

sbnr nye nk tnjuk kne msk branula(hahaha)

kami berlima y happening tu

wit kak lily

wit en hasshim,,en zaidi n en unknown

wit en fauzi n en xtaunmenye

wit en zul (mke jew grang p ati mnyak baek)

wit sister
inilah sebahagian dari keluarga Poliklinik Peringgit yang sgt happening,,,kte sgt apy kje kt c2,,,n wndu mrka sme gak,,,,huhuhu


SEKIAN TERIMA KASIH,,,^-^V

Sunday, 18 December 2011

ble adik da pegi jaoh

 
adik kte y br g politeknik behrang
ok,,,fisrt of all mmg rse sgt sedey ble adk kte Syakira da pegi Politeknik Behrang ni,,,ingt kan nk spend tym sme2 ngn die mse cuti semester ni,,,tapi apakan daya die kne blja kt cna plk,,,lme2 t kami akn berpisah gak,,,lambat laun masa tu akan tiba,,,,huhu,,,,


jadi masa da smpai kt cna kami pown tngkap gmbar sme2 jadi kan knangan,,,hehehe ------>kami mmg ske bergambar,,,,,,

 
kami berdua (mama psg lngsir kt blkang)

alamak,,,ble tgk gmbar ni rse sedy n wndu plk kt adk kte ni,,,,huhu (tahan2 jgn mengalir air mata tu),,,T-T
sbhgian hostel kt politeknik behrang

quiet ok la hostel ni,,,blik  adk kte btol2 in da middle tingkat 2,,,,hik999,,,,sib bek tngga nye x trllu bnyak,,,klu x da smput abes r kte,,,

pdang permainan(bsar gak)


mmg bsar gak kwsan poli ni,,,,makkk aihhh,,,,nk berjalan pown dr x de asma ley jd asma,,,,,,hahahaha,,,,hostel n tmpt kuliah dia pown agk jaoh gak,,,,klu de moto or basikal kew x de r penat sgt,,,,,


bas politeknik behrang pnye--->sblh tu cm rosak jew,,,,,

mencapap ckit

adk n mama

ngn papa plk


sekarang saat yang sedey,,,,hehehehe,,,,ni la saat nk pegi tnggalkan adk kte,,,,n mama la yang plg sedey skali,,,,mama x penah x sedey,,,,mama mmg akn nangis klu antar ank2 die(termasuk r kte n abg),,,


sesi peluk memeluk

mama sgt sedey 2,,,,,(rse cm nk ngis plk)

SETAKAT INI SAHAJA,,,SEMOGA ADIK KTE DAPAT BELAJAR BETUL2 KT CNA,,,,

SEKIAN TERIMA KASIH,,


Saturday, 17 December 2011

ble suda suka bekerja

hmmm,,,,nk kta da bekerja???oh plissssss,,,,,blom lagi da,,,,still student lagi,,,,kia,,kia,,npe plk entry ni psl "ble suda suka bekerja",,,,ni yang nak habaqmai,,,,hik999,,,,ok btw kte ni student nurse,,,,so biase r klu kne keje kan (practical jew pown),,,p slalu nye kte ckp keje jew r,,,,coz mmg kte keje,,,,hahahaha....

ok stret to da point,,,,skunk ni kte da sem 5,,,,ag 6 bulan jew ag nk masuk alam pekerjaan (rse mcam x nk keje y sbnar ag),,,,,tapi terpaksa hadapi gak,,,,dlam bnyak2 sem,,,sem 5 kte rse da bez la (tmpat posting),,,,
insyaAllah x lme ag jd stap nurse <3


pertama kt Psychiatric Ward,,,,ini mmg x dpt disangkal lagi r,,,mmg sgt bez,,,mmg r pd mle2 tu kte rse sgt tkt,,,,,kemon la,,,,PSY ward mst owg tkt nk msk kn,,,,tu la perassan kte tym 2,,,,tkt nk hadapi pesakit2 dlam 2,,,,for da first tym msk mmg rse bez plus tkt skali,,,,knpa bez???sbb dpt tgk kerenah pesakit2 kt c2,,,kte bole paham perasaan diowng,,,klu korng de kt c2 mst rse enjoy,,,,tapi kte plg suke PSY ward lelaki,,,klu lelaki x bnyak kerenah sgt,,,,even kte mrah pown diowng xkn mrajuk,,,,huhu,,,,de r stu patient ni (nme dirahsiakan),,,sgt kesian ngn die coz fmily die x nk jga n sara die coz die gle,,,,da plk tu family die amek duit pencen die,,,mmg x ley bla  family die (ank2 die sme kje bgus2 p sgt hampeh),,,de ag sorng patient die de auditory delusion (dgr seseorng ckp ngn die),,,,kesian gak die,,,klu korng tgk die cm normal jew,,,,p die penah kmalangan coz oleh bom,,,,die ni askar,,,,tym die tgh training bom tbe2 mletup kt tepi die (btol2 kt telinga die),,,,lme2 die da mcm dgr sore y x didengar oleh org lain,,,x tau r cmne ley kena cm2,,,,mmg bnyk cter klu kt PSY ward ni,,,,p kte tulis kt entry len r t,,,ni hanya sdikt cebisan y kte ley coret la,,,,huhu

                                                                                |
                                                                                |
                                                                                |


kedua plak,,,,kte ske bekerja (posting r 2) kt Poliklinik Peringgit,,,kte br jew abes posting kt situ,,,,kte posting 2 minggu,,,,bnyak pengalaman yang kte dapat kt cna,,,,bilik mle2 kte msk blik pengambilan darah,,,,,hehehehe,,,mmg x sabar nk jd cm dracula (gne jarum jew bkn gne gigi) kia,,kia,,p kn first day, so x ley amek drah r,,,kne observe dlu (p dlam ati x sbar2 ni),,,,mngu ke2 br la dpt amek drah,,,,smbil disupervise oleh Enche' MA Hairuzi (mmg baik  org nye),,,,y buat kte epy kte dpt amekdrah dri pesakit wat pertama kali,,,,seterusnya kte diberi amanat amek drah pesakit sndri,,,,mmg terbaek,,,tapi kdg2 ssh gak nk amek drah ni,,,,de yang salur darah kecik,,mmg ssh nk amek,,,dlm stu hari 2 mmg rmi pesakit kte amek drah,,,,hahahaha,,,,ske999,,,blik2 lain biasa jew,,,,blik dressing (MA Fauzi SN Hasni)-----diorng pown bez,,,,,blik kecemasan (MA Hasshim n MA Narlily a.k.a kak Lily)----sme gak bez,,,,,



ok,,,,ni lah dua tempat yang kte ske kerja,,,,mmg x bosan r klu keje kt cni,,,klu bole tym kje t cmni r suasana die,,,,x de r rse tension sgt,,,,huhuhu,,,,klu bole la,,,,,hehehe,,,,



BTW POLIKLIIK PERINGGIT IS DA BEST PLACE YANG KTE KEJE,,,,,,MA N SN JUZ SO NICE,,,,,,,,LOVE N MIZ THEM VERY MUCH,,,,<3<3

SEKIAN TERIMA KASIH,,,,,

Tuesday, 13 December 2011

ble da mle karoeke

Semalam kte,,,adk kte Syakira a.k.a Baby,,kak Dudu n Mizah ke GIANT,,,,sje2 nk menyerakkan sore,,,hahahaha....mmg da serak da skunk ni,,,,mmg tahan gaban serak nye,,,,x tahan btol r sore cmni,,,p mmg bez r berkaraoke kt cna,,,,kia,,kia,,

    
kak Dudu,,adk,,Mizah 


tanpa membuang masa mempersembahkan karaoke yang hangiiiiiittttt dari SYAFIQA n SYAKIRA,,,kia,,kia,, (DOA BUAT KEKASIH),,,seriuosly sore just like a small kids,,,hik999

video






Setelah membuang masa berkaraoke,,,prot pown berkaraoke,,,,hehehe,,,kami pown decide nk mkan Pizza Hut,,,p kak Dudu n Mizah x join mkan plk,,,,,jd kte n adk candle light diner berdua jew r kt Pizza Hut 2,,,,
Pizza cheesy(muak mkan ni)

SYAFIQA

SYAKIRA




SEKIAN SAHAJA,,,TERIMA KASIH DAUN KELADI,,,,,^-^V